hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş'ta kart alarmı

    Beşiktaşta kart alarmı
    expand

    Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe ile derbi maçına çıkacak Beşiktaş'ta, sarı kart sınırındaki oyuncular sıkıntı yaratıyor.

    Siyah-beyazlı takımda Fenerbahçe ile oynanacak derbi mücadelesi öncesi 3 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor. Oğuzhan Özyakup, Ersan Adem Gülüm ve Veli Kavlak, 12. haftada Torku Konyaspor ile oynanacak mücadelede kart gördükleri takdirde derbi maçında cezalı duruma düşecek. Sakat oyunculardan yana büyük sıkıntı yaşayan siyah-beyazlı takımın teknik heyeti, sınırda bulunan oyuncuların kart görmesi halinde rotasyonda zorluk yaşayacak.

    Teknik direktör Slaven Bilic, özellikle orta sahada oynayan Oğuzhan Özyakup ve Veli Kavlak'ın cezalı duruma düşmesi halinde zorlanacak. Sakatlığı bulunan ve Torku Konyaspor maçında oynamayacak Manuel Fernandes'in, Fenerbahçe derbisine yetişememesi halinde Beşiktaş'ın en büyük kozu olacak Oğuzhan, kart gördüğü takdirde derbi mücadelesinde takımını yalnız bırakacak. Genç oyuncu, ligde şu ana dek Gaziantepspor, Bursaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında sarı kart ile cezalandırılmıştı.

    Orta sahada rakip ataklarını engellemekle görevli Veli Kavlak da şu ana dek 3 sarı kart gördü. Siyah-beyazlı oyuncu, Galatasaray, Akhisar Belediyespor ve Kayserispor karşılaşmalarında kart gördü.

    Savunmada Ersan Adem Gülüm sınırda

    Son haftalarda savunmada Fransız futbolcu Julien Escude'den formayı kapan Ersan Adem Gülüm de sarı kart sınırında bulunan oyuncular arasında yer aldı.

    Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Kayserispor maçlarında kart gören siyah-beyazlı oyuncu, Torku Konyaspor maçında göreceği olası kartla Fenerbahçe karşısında cezalı duruma düşecek.

    Sınırdakilerin yerli olması rotasyonu da zorlaştıracak

    Beşiktaş'ta kart sınırında bulunan oyuncuların yerli olması da teknik heyeti rotasyon konusunda sıkıntıya düşürecek.

    Yabancı sınırlaması sonrası 6 yabancıyı aynı anda kullanabilen Beşiktaş'ta Oğuzhan, Ersan ve Veli'nin Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşmesi Slaven Bilic'i arayışlara itecek.

    Sakat Fernandes de sınırda

    Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yapılan hazırlık maçında sakatlanan ve sağ arka adalesinde ikinci derece yırtık tespit edilen Manuel Fernandes de kart sınırında bulunuyor.

    Galatasaray ile oynanan derbi maçın yanı sıra Medical Park Antalyaspor ve Akhisar Belediyespor karşısında sarı kart gören tecrübeli oyuncu, sakatlığı nedeniyle Torku Konyaspor maçında forma giyemeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow